Afscheid

“Door de coaching ben ik emotioneel sterker geworden! Dank je wel, het heeft me veel gebracht.” Dat was het dan, 6 sessies verder. Ik zwaai haar uit. Wauw, wat een vrouw. Het traject is klaar, ze kan het weer alleen. Ik weet nog goed hoe ze binnenkwam, de eerste keer. Haar wanhoop las ik al in haar mail, ze zat er echt doorheen. Onrust in haar hoofd, totaal geen verbinding met zichzelf en daardoor ook niet met haar omgeving. Toen ik haar vervolgens belde om een afspraak te maken, hoorde ik ook de gelatenheid in haar stem. Ze was mat. Afgemat, het innerlijk gevecht werd haar bijna te veel. Ze vertelde me dat ze niks meer voelde, emoties kwamen niet binnen en was zich continue bewust van anderen en hoe ze daarop overkwam.

 

Eenzaam en alleen

Ze had moeite om erop uit te gaan, want ze voelde zich altijd zo anders dan anderen. Een echt connectie kon ze bijna niet toelaten, bang voor wat er dan zou gebeuren. Zou ze afgewezen worden of zouden mensen haar juist gaan claimen, te veel van haar willen? Ze kroop helemaal in haar schulp, achter haar dikke muur. Eenzaam en alleen. Ik snapte en voelde haar gelijk! In zekere zin is zij mij en ben ik haar. Ook ik ken dat eenzame gevoel, het gevoel dat niemand je begrijpt of ziet. Door mijn eigen ervaring van jaren terug en mijn eigen proces daarin, wist ik dus ook gelijk dat ik en de paarden haar zouden kunnen helpen. Ze wilde zich geliefd en gezien voelen, gehoord ook. Ze wist het nog niet, maar ze wilde zo graag dat iemand eens voor haar zorgde. Dat ze even uit de wind kon rusten.

 

Kippenvel sessie

Dat bleek uit de eerste sessie. Ik krijg er nog kippenvel als ik eraan denk, het eerste moment voor haar bij de paarden. Met 1 paard in het afgezette stuk in de paardenbak, de ander liep er in vrijheid omheen. Het paard zette haar al vrij snel in de veulen houding, waarmee ze zegt: ik zorg nu even voor jou, ik bescherm je. Het andere paard sloot erbij aan achter het hek en zo zorgde ze samen voor een soort windscherm. Ik vroeg haar hoe het voelde dat ze haar zo uit de wind hielden. Ze verzuchtte, met tranen in haar ogen hoe bijzonder en fijn het was dat zij even uit de wind gehouden werd, dat had ze zo nodig. “Nog nooit heb ik gevoeld dat ik even mocht zijn, dat ik even mocht rusten.” Vandaaruit konden we verder.

 

Reconnect

De verbinding met zichzelf herstellen. Ontspannen, rust nemen, tijd met jezelf nemen. Afstand nemen van de situatie, accepteren dat het nu is zoals het is. Zonder verzet. Kijken naar overtuigingen, hoe denk je over jezelf. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Zulke mooie sessie heeft ze gehad en toen ze voor de vierde keer kwam, had ze een zachtheid in haar ogen die ik nog niet kende. Ze was ontspannen, er was al zoveel van haar afgevallen, dat ze weer veel meer kon voelen. Ze ging na het traject weg als een ander mens. Stralend! Zin in wat er komen ging, zin in de plannen die ontstaan waren.

 

Paarden spiegelen de ziel

Mijn traject is er helemaal op gericht om dit te bereiken. De paarden raken je tot op zielsniveau, ze spiegelen wat er onder de oppervlakte speelt en zo kunnen we in slechts 6 sessies echt heel veel bereiken. Minder woorden, meer voelen. Dat is wat je van de paarden kan leren. Voelen en zijn in het moment. Blokkades worden in no time aan de oppervlakte gebracht. Het gaat nog steeds goed met haar, ze was blij verrast toen ik haar belde. Ik had haar hulp nodig voor een klantonderzoek, ze vond het erg leuk om haar mening te kunnen geven en blij dat ze me daarmee kon helpen. Ze klonk nog steeds ontspannen en gelukkig, echt je kan me wegdragen dan.

 

Worden wie je bent

Fantastisch dat ik en de paarden haar hebben kunnen laten inzien wie ze ook alweer was en hoe ontzettend veel potentie in haar zit. Ze heeft haar sparkel weer gevonden. Ze is een parel en dat weet ze gelukkig weer. Wil jij ook weer worden wie je was? Laat een berichtje achter of klik op de link om een me een mailtje te struren. Zie ik je snel?!

 

Liefs,

Antoinet

 

Wil je meer weten en afstemmen of ik de coach ben om jouw wereld mooier te maken? Ik geef gratis sessies van maximaal 30 minuten, zodat jij via Zoom kan kijken en voelen of mijn traject de juiste is voor jou. Daarin geef ik je gelijk tips om mee aan de slag te gaan, zodat je al gelijk stappen kan maken in jouw ontwikkeling. Klik hier voor de vragenlijst, vul de lijst in en dan neem ik contact met je op. Hier vind je info over mijn aanbod. Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te leren om te verbinden met zichzelf, dus ik kan niet wachten je te ontmoeten 🙂

 

 

Volg je me al op Instagram?

Photo by todd kent on Unsplash 

 

 

 

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.