Iedereen de tent uit!

De hele middag en avond tijd om op de bank te kruipen en ein-de-lijk dat boek te gaan lezen die al maanden ongelezen in de boekenkast staat. Afgewisseld met het kijken van die docu op netflix die je van de zomer al had willen zien. En hoe zou het zijn als je als eens sushi zou bestellen en je jezelf eens een heerlijke glas wijn inschenkt?
En ik weet nu wat jij denkt: Ja lekker dan, dat gaat niet gebeuren. Ik hoor net dat de kinderen een week eerder vakantie hebben. Maar je weet dat je het nodig hebt, en ook dat je het niet gaat doen. En dat is ongelofelijk zonde! Wat ik je toewens is dat je dat je tijd voor jezelf belangrijker gaat vinden dan de dingen die je denkt dat je moet doen. Want wij vrouwen/moeders moet natuurlijk wel vinden en denken dat het zo gezellig is dat ze een week eerder vakantie hebben, want anders ben je natuurlijk niet die oermoeder (die je denkt te moeten zijn), maar je hoort ook heel duidelijk die oerkreet NEEEEEEE.

Opa en oma, ooms en tantes

Want even eerlijk, hoe moeilijk is het om oppas te regelen? Of beter nog, wat nou als ze eens een nachtje gingen logeren? En kan je niet terugvallen op familie, dan zijn er vast vriendjes of vriendinnetjes waar ze terecht kunnen toch? Voel je niet bezwaard om dat te vragen, misschien kunnen jullie afspreken dat jullie het ook omdraaien. Hebben ze daar ook een moment van rust. Wat je ook kan doen is vragen aan man-/vriendlief of hij een lekker met de kids bij zijn ouders gaat eten, zodat jij even het rijk alleen hebt. Zodat je weer bij kan tanken en ook weer eens je eigen gedachten hoort. En bedenk dat jij echt duidelijk mag zijn in je wens, ‘ik heb behoefte aan’ of ‘ik zou graag willen dat’.

Ja maar….

Waar het vaak mis gaat, is dat jij je schuldig gaat voelen omdat je regelt dat de kinderen er even niet zijn. But why?? Waar staat dat als je moeder wordt, je dan nooit meer recht op je eigen tijd, je eigen geluid en je eigen sushi met een heerlijk wijntje onder het genot van rust en een goed boek?
Doe jezelf een plezier en regel het nou. Echt, je gaat ervan opknappen. Dan heb je daarna weer energie om wel die koekjes te gaan bakken en door het bos te struinen met ze. Het is echt oke om jouw ruimte te claimen of gewoon te nemen. Die tijd voor jezelf waar je zo naar verlangt komt er alleen maar als je er werk van gaat maken. Zonder schuldgevoel en met heel veel plezier. Meer ontspannen beginnen aan een toch al zo hectische tijd. In januari doe je het gewoon nog eens een middagje.

Laat je me weten hoe en of je wel eens oplaadt? En of je misschien naar aanleiding van deze blog, toch maar even gaat rondbellen voor volgende week, let me know!

Liefs,

Antoinet

 

P.s. Dit geldt natuurlijk voor heel het jaar rond hè, niet alleen voor komende vakantie. Plan me-time in met aandacht voor jezelf ♥ You’re worth it!

 

Volg je me al op Instagram?

 

 

Photo by David Lezcano on Unsplash

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.