Sterke vrouw, mijn verhaal

Wat is een sterke vrouw? Mag je een sterke vrouw zijn? Is een sterke vrouw mannelijk? Ik voel me op en top vrouw, dus daar geloof ik zeker niet in. Allemaal overdenkingen de laaste tijd, ik neem je even mee in een stukje van mijn verhaal.

Schaapjes in de mist

Vanmorgen in alle vroegte stond ik mijn hardloopkleding aan te doen, de wekker stond op 06.06. Lekker hardlopen, voordat het weer warm zou worden. Om kwart voor 7 stonden we in het bos (ik en vriendlief), 7 minuten hier vandaan en wat was het prachtig. Een kudde schapen op de hei lagen onder een dekentje van mist. De geur van de iets natte bosgrond was zalig!

Ik nam de kudde schapen in me op en gedurende het hele rondje was ik een beetje aan het spelen met woorden en ideeën in mijn hoofd. Het ging over wel dan niet bij de kudde horen, willen horen of juist de andere kant op te gaan.

Kudde gedrag

Van nature blijven de schapen bij elkaar, net als alle andere kudde dieren. Alleen, buiten de groep is het te onveilig en val je al snel ten prooi aan een dier die boven de ander staat in de voedselketen. Zo is het geregeld. Ik heb het hier wel specifiek over dieren, niet over mensen die ooit bedacht hebben boven de voedselketen te gaan staan, maar dat is weer een heel ander onderwerp (ga ik zeker nog over schrijven). Dat is ook waarom het voor kuddedieren zo stressvol is om alleen te zijn, zoals bij paarden bijvoorbeeld. In de basis voelen ze zich niet veilig en dat levert stress op.

Je kop boven het maaiveld

Terug naar veiligheid in de kudde. Bij de kudde horen of het bekopen met de dood, dat zijn de opties van de kuddedieren vanuit hun instinct gezien. Mensen zijn hetzelfde geprogrammeerd vanuit ons instinct. De early people leefde ook in groepen, een mensenkudde, zodat ze elkaar veiligheid konden bieden. Maar dat is vandaag de dag natuurlijk niet meer aan de orde. Als je je buiten de kudde beweegt, hoef je dat niet meer te bekopen met de dood. Maar ons instinct, ons oerbrein vertelt ons nog steeds dat het veiliger is om bij de groep te horen. Niet anders willen zijn, niet buiten de groep willen vallen, niet opvallen want anders gaat je kop eraf.

Dappere dodo

En onze koppen gaan eraf als je je uitspreek, een andere mening hebt dan de kudde. Als je andere keuzes maakt dan de kudde. Als je je anders gedraagt dan de kudde. Schapen beginnen dan te mekkeren😉 ohhhh mag niet, kan niet, hoort niet. Wat jij doet keuren wij af. Want wij zijn bang. Lees die nog maar eens, zij zijn bang. Het schaap dat haar eigen pad kiest is dapper. En het mooie is, er zijn altijd andere dappere schapen. Daar waar jij dacht er dan alleen voor te komen te staan, ga je schapen ontmoeten die net zo dapper zijn als jij. Een verademing!

Your own kinda people

En ja, de kans is groot dat als jij anders kiest dan de kudde waar je nu toebehoort er mensen zijn die het afkeuren. Er iets van vinden, niet meer met je willen omgaan etc. en dat is pijnlijk. Maar hoe lekker is het idee dat er weer anderen op je pad zullen komen (100%) die jou helemaal begrijpen, die niet afkeuren wat je doet. Je in je waarden laten, je zien zoals je bent? Dat is toch fantastisch.

Ik ben altijd al anders geweest, ik was niet bang om links te gaan als de rest rechts ging. Als je mij om mijn mening vroeg dan kreeg je die. Maar bepaalde stukken liet ik daarbij achterwege, dat stuk stak ik niet boven het maaiveld. Alsnog bang voor oordelen, voor afkeurende blikken. Mijn grootste daarin is sterk zijn. In dit geval fysiek.

Zo ben ik geboren, sterk!

Ik ben sterk! Beresterk, mijn lichaamsbouw is van nature gespierd. Ik besta voor 32% uit spiermassa. Mijn eerste keer deathliften deed ik met 100kg. Spierballen heb ik mijn hele leven al, ook kan ik bijvoorbeeld sprinten als een cheeta explosief en snel. Enig idee hoeveel vooral vrouwen iets van gespierde vrouwen vinden? Mijn vader sprak over zijn twee zoontjes, mijn former beste vriendin heeft daar heel veel voor mij heel pijnlijke uitingen over gehad. Je lijkt wel een vent, echt vrouwen zijn niet sterk, echte vrouwen hebben haarlak, echte vrouwen hebben veel schoenen, tassen. Je bent pas een echte vrouwen als je…. Echt meer op mijn hart gaan staan kon je niet. Ik was dus niet een echte vrouw blijkbaar. Ff dimmen dus. Maar je zal begrijpen dat deze dame niet meer in mijn leven is. Ik kon het na de zoveelste belediging niet meer aan. Ajuu!

Andere sterke vrouwen

Op de sportschool, tijdens een les crossfit kwam ik andere vrouwen tegen die ook en soms zelfs nog sterker waren dan ik. Halleluja! Ze bestaan, ik kan gewoon helemaal los! En als ik zwaar kon liften, dan was ik eerder een voorbeeld dat een schande voor de vrouwelijkheid. Strong is the new skinny luidde ineens, ik kon wel janken van geluk! Eindelijk werd het normaler om een sterke vrouw te mogen zijn. Maar daarvoor heb ik jaren gedaan alsof ik slap was. Ik kon die zak met 25kg, noem eens wat, kattengrind echt niet tillen. Oh ja meneer van de winkel, til die maar even in mijn auto. Om vervolgens thuis de zak zelf te dragen, 3 hoog (toen nog).

De schaamte voorbij

Nu ben ik gelukkig zover dat ik helemaal in mijn sterke vrouwelijkheid mag zijn. Ik schaam me zeker niet meer voor mijn gespierde lijf. Dit is wie ik ben, al merk ik wel dat ik wat slapper begin te worden op mijn 42ste en dat ik nodig weer in de ijzers moet gaan hangen om mijn lijf op die manier te blijven voeden en uitdagen. Anders ben ik niet in lijn met mijn lijf, dan ga je piepen en kraken😉

Sterke vrouwelijke vrouwen

Ik ben een sterke vrouw, zowel fysiek als mentaal, die te lang gedimd heeft. Mijn missie is om zoveel mogelijk sterke vrouwen weer in te laten zien dat ze niet meer hoeven dimmen. Dat ze hun kracht, op welke manier krachtig dan ook, helemaal mogen inzetten. (We hebben het hier nog niet eens over mentaal sterk gehad, maar daarvoor geldt hetzelfde, ook daar zit lading op). Opzoek naar de oorzaak van wat jou klein houdt. Die ervoor zorgt dat je veilig bij de kudde blijft, ook al voel je met en aan alles dat je dat niet langer wilt. Maar het is nog te eng. Ik heb het pad al voor je gelopen en kan je daarbij helpen.

Ben jij er klaar om te laten zien hoe krachtig je bent?

Ben jij een lam die zich laat dirigeren door de herder om bij de kudde te blijven of ben jij het schaap, dan wel niet zwart, die haar eigen pad kiest en de kudde verlaat. Met behulp van een adelaar die je laat zien wat de andere opties zijn buiten de kudde. Die ziet, zwevend boven de massa, wat er allemaal mogelijk is. Vrij om te kiezen.

Wat kies jij? Laten we samen aan de slag gaan en ervoor zorgen dat jij weer helemaal in je kracht komt te staan. Stuur me via deze knop een mail en laat weten dat jij er klaar voor bent! Dan gaan we samen knallen!

 

Liefs,

Antoinet

 

Volg je me al op Instagram?

Mag ik jou inspireren met mijn maandelijkse update?

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.