Paardencoaching, maar je coacht toch geen paarden?

Ik kan me voorstellen dat als je er nog nooit van gehoord hebt, er een frons op je gezicht verschijnt. Paardencoaching is ook wel een beetje een misleidende naam, want ik coach geen paarden. Ik zeg zelf meestal dat ik coach met paarden als mijn co-coach. Ik vertel je waarom ik dat doe.

Ik kan je vertellen, het zijn meesters in het jou laten zien wat er zich onder de oppervlakte afspeelt. En ik heb geleerd dat te vertalen. Dus ik en mijn co-coach vullen elkaar hierin heel mooi aan. Lichaamstaal en gedrag van het paard en mijn uitleg daarvan in woorden, meer hebben we niet nodig.

Paarden reageren vanuit hun natuurlijke gedrag als kudde- en prooidieren. Zij scannen hun omgeving vijftig tot honderd keer per minuut. Ze screenen hiermee de energie uit de omgeving en reageren daarop.

 

 Kuddegedrag 

Zoals ik al noemde, zijn paarden zowel kudde- als prooidieren. Paarden overleven al 65 miljoen jaar op aarde en de kudde kan alleen overleven wanneer de rangorde en ordening in de groep helder is. Het groepsgevoel bij paarden is sterk en ze hebben allemaal hun rangordenummer om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn als kudde. Wij mensen maken ook deel uit van een kudde of ook wel systeem genoemd. Onze familie, vrienden sportclubs en het werk bijvoorbeeld. Ook daarin hebben we allemaal onze eigen plek.

Op het moment dat jij in de bak stapt bij het paard, zal hij jou scannen als kuddelid. Het paard gaat jou laten zien wat er speelt en je daar liefdevol op wijzen. Voor de kudde is het namelijk veilig als iedereen zich goed voelt. Als prooidier wil je namelijk altijd klaar staan om te vluchten of te vechten en moet je dus in balans zijn. En daar komt de aap uit de mouw, het paard zal dus direct laten zien wat er onder de oppervlakte speelt. Hij zal jou spiegelen, helpen of hij kan systemisch gaan staan( dat weerspiegelt iets of iemand uit jouw systeem/kudde).

 

Zonder oordeel

Het mooie aan coachen met paarden is dat ze zonder oordeel zijn. Met al het oordelen wat mensen doen, want tja dat doen we nou eenmaal heel snel, is het een verademing dat paarden dat niet doen. Je bent niet dik of dun, groot of klein, rijk of arm. Het maakt het paard helemaal niks uit of je de nieuwste mode draagt of het grootste huis van de hele straat hebt, maar het maakt hem wel uit of je stabiel bent of niet. Als jij niet stabiel en in orde bent, dan gaat hij jou daar op wijzen door middel van spiegelen en helpen. Liefdevol en vanuit zuivere intentie. Je mag dat onvangen in vertrouwen, want hij heeft geen dubbele agenda en zal geen steken onder water geven.

 

Niet liegen 

Het paard is eerlijk en kan niet liegen en daarmee is hun boodschap heel puur en zuiver, vandaar ook de naam Zuiver Paardencoaching. Het mooie is ook dat ze jouw spanning afvoeren en tegelijkertijd zuivere energie afgeven aan jou. Zoals ze dat in de kudde ook doen, als een paard bijvoorbeeld koliek (buikpijn) heeft, dan gaan ze om het zieke paard heen staan. Zij voeren spanning af en geven zuivere energie door. Doordat ze beschermend om hem heen gaan staan, krijgt het zieke paard de kans om alle energie in het beter worden te steken. Daarmee is het paard eerder weer op de been en is de hele kudde weer in veiligheid.

Jij mag dus naar jou stukken afdalen en vertrouwen op hulp vanuit de kudde wijsheid.

 

Nieuwsgierig geworden? 

Lijkt het jou fijn om je prachtig aangemeten masker en conditioneringen eens thuis te laten en een boodschap te ontvangen van deze prachtige sensitieve dieren, neem dan contact met me op. Ik beloof je dat het een prachtige ervaring wordt.

 

Liefs Antoinet

 

P.s mocht je mocht je nog meer willen lezen over paardencoaching, lees dan dit artikel uit de Happinez

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.