Over Antoinet

 

Een vaste baan en een eigen huis

Ik heb jaren gevoeld dat ik mijn leven anders wilde inrichten, maar ik was te onzeker om echt stappen te zetten. Van jongs af aan heb ik geleerd om te doen wat hoorde, wat moest en wat er van me verwacht werd. Een stabiele vaste baan en een eigen huis stonden voor ‘het goed voor elkaar hebben’ en wie dat niet had was eigenlijk best kansloos. Zo ging ik al op mijn 17de werken en kocht ik mijn eerste huis toen ik 21 was.
Keuzes als niet gaan studeren, heel veel uren werken en vervolgens mijn eerste huis kopen maakte ik automatisch, ik dacht er zelfs niet over na. En hé, mijn ouders waren trots. Ik deed precies dat wat zij van mij verwachtten. 

Zelf baalde ik tot diep in mijn 30er jaren onwijs dat ik mijn studietijd aan me voorbij had laten gaan. Ik schaamde me er zelfs voor. Ik was altijd bang dat mensen dachten dat ik te dom was. Gelukkig weet ik nu beter😊 

Toen zat ik thuis met de kids

Toen ik moeder werd van twee (heerlijke) kids, was ik ineens heel veel thuis en op mezelf – ook al een keuze die ik ‘vanzelf’ maakte. Ik had toen een baan voor anderhalve dag die ik echt verschrikkelijk vond, maar ja het combineerde zo makkelijk thuis met de kids. Ik had geen idee wat ik met mezelf aan moest.
Ik deed dat wat ik dacht dat er van mij verwacht werd als moeder, partner, vriendin en familielid. Maar ik was moe, overprikkeld en onzeker. Ik wist echt niet wat ik moest doen om dingen te veranderen. En dat wilde ik wel! 

 

 

Ik ben Antoinet van Doorn, ik coach mensen met behulp van paarden

Ik kwam niet in beweging

Op dat moment leek het vrij uitzichtloos. Ik begreep niks van mezelf. Ik had toch alles? Wat zeurde ik nou weer!? Mijn zelfvertrouwen liep daar een aardige deuk op. Ik wilde zo graag andere keuzes maken, de deur uit, een daginvulling die beter bij me paste. Ik verzon allerlei opties maar twijfelde aan alles, want wat zouden anderen daar wel niet van vinden? Ik leefde zo naar “huisje, boompje, beestje” dat ik moeilijk kon peilen bij mezelf of dat echt was wat ik wilde. De ideeën die soms bij me opkwamen, verwierp ik meteen weer: kon ik er dan wel genoeg voor de kinderen zijn? Was ik dan wel een goede moeder, wat nou als het niet zou lukken, wat nou als ik spijt kreeg… Door al die twijfels deed ik heel lang niks, ik bevroor. En ik liet me leven.

Er zat meer in mij! (en het kwam en niet uit…)

Ken je dat gevoel dat je het zo zat bent dat het niet meer uitmaakt wat er gebeurt, als de situatie maar verandert!? Daar kwam ik uiteindelijk in terecht. De muren kwamen thuis zo onderhand op me af en ik voelde dat er zoveel meer in mij zat dan wat ik tot nu toe had gedaan in mijn leven. De eerste keer dat ik dat gevoeld had, was al in de zomervakantie toen ik van groep 7 naar groep 8 ging, kan je nagaan! Ik heb altijd het gevoel gehad maar de helft van mijn potentie te leven. Maar naar mijn idee zag niemand dat. En nu leek het wel of ik mínder ging leven in plaats van meer.

Omdat het écht niet meer anders kon, stopte ik (steeds vaker) met klagen en maakte vandaag andere keuzes waardoor morgen er anders uit ging zien. Zo volgde een andere baan voor 32 uur in de week. En ik nam een coach in de arm om te werken aan mijn zelfvertrouwen en mijn innerlijke kracht, want ik zag al snel dat ik het puur op  wanhopige wilskracht, niet ging redden.

Nu is alles anders

Ik ben een voorbeeld voor mijn kinderen, ze zien een moeder die weet wat ze wil en daar hard voor werkt, ze zien een moeder die kiest, hoe lastig de keuze soms ook is. Ze zien een moeder die kiest voor liefde in plaats van angst. Juist omdat ik kies voor mezelf kan ik een leuke moeder zijn en een fijne partner voor mijn vriend.

Ik kan wel zeggen dat ik happy ben met waar ik nu sta, ik zie het leven als een grote leerschool vol mogelijkheden. En ik mag er zelf uit kiezen. Onzeker ben ik echt nog wel zo nu en dan, dat is helemaal prima, maar ik laat me er niet meer door tegenhouden. Feel the fear and do it anyway!Ondertussen heb ik mijn baan in loondienst opgezegd en werk ik voor mezelf in mijn coachingspraktijk waar ik kei gelukkig van word.

Qua uren studeren heb ik ondertussen die studie toch gedaan, ik heb er alleen wat langer over gedaan en niet aan één stuk haha. Maar hé, alles gebeurt met een reden. Ik was altijd op de goede plek op het juiste tijdstip. Ik moest heel duidelijk leren hoe ik me zou voelen als ik keuzes maakte uit gewoonte en wanneer ik dat deed omdat ik dat wilde! Het verschil tussen geleefd worden en leven vanuit jezelf. Nu leef ik vanuit mezelf, en wát voelt dat goed! 

About me

»Ik heb een sterke eigen mening, die ik geef als je erom vraagt 😉 

»Ik ben speels. Ik vind het nog steeds leuk om mensen te laten schrikken. Maar nog liever laat ik ze lachen. Mensen die me goed kennen, vragen zich weleens af of ik wel spoor 🙂 

»Flauwe grappen zijn aan mij echt besteed en ik maak die ook veelvuldig

»Ik trek het slecht als mensen niet echt zijn, ik voel het direct aan mijn nekharen als iemand doet alsof.

Antoinet van Doorn Paardencoaching en persoonlijke ontwikkeling

Mijn visie

Vrouwen houden zichzelf vaak op allerlei manieren klein. Elke vrouw die ik kan helpen om echt haar eigen kracht te zien en te gebruiken, draagt bij aan het keren van die tendens. Je kracht voelen en gebruiken is nodig voor jezelf, én voor het geheel.

Wat je verder nog over mij moet weten

  • Ik loop het liefst op blote voeten, maar anders op mijn barefoot schoenen. Dat zijn schoenen waar het net lijkt of je echt op blote voeten loopt, maar dan zonder dat ze kei vies worden.

  • Ik probeer zoveel mogelijk minimalistisch te leven, maar boeken heb ik nooit genoeg.

  • Ik ben een soort wandelende jukebox, ik hoor overal songteksten in.

  • Ik hou enorm van alle dieren en eet ze daarom niet. Een mooi voorbeeld waar ik een sterke mening over heb, maar nooit iemand over veroordeel (bijna nooit dan ;))

  • Ik ben een echte vrouw, maar geen meisje-meisje. Ik was vroeger het meisje dat in bomen klom en op judo zat. Ik vertik het om mee te doen aan: “echte vrouwen hebben veel handtassen en minstens 10 paar schoenen” onzin.

  • Mijn reukorgaan werkt buitengewoon goed, wat niet altijd heel fijn is.

  • Ik raak in paniek als de tom tom en ik er niet uitkomen samen.

  • Ik word er heel opstandig van als anderen bepalen hoe, waarom en wanneer ik iets moet doen of niet mag 😉

Maak een afspraak

Denk jij dat ik de coach ben om je meer zelfvertrouwen te geven. Boek dan nu een gratis sessie in.

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.