Ik leef op basis van mijn eigen regels!

En dat komt vooral omdat ik niet zo van opgelegde regels hou haha. Hoe kan iemand anders nou voor mij bepalen wat ik moet doen, hoe, wanneer en waarom. Zij denken toch niet zoals ik dat doe of voelen niet wat ik voel. Wat voor mij goed is, hoeft niet goed te zijn voor een ander. Het is wel vaak zo dat als je dat doet, dat anderen daar iets van vinden, of het zit hem eigenlijk meer in dat we dan dènken dat anderen daar iets van vinden, wat uiteindelijk vaak alles meevalt

Schijt aan

Gelukkig heb ik daar het meest van de tijd schijt aan, maar ik ken ook periodes dat ik daar moeite mee had. Ik ben nogal iemand die graag de harmonie bewaard en meebeweegt met wat de ander wil. Maar als ik niet volgens mijn eigen regels leef, maar volgens andermans regels en dingen doe omdat het van me verwacht wordt (of denkt wat er van me verwacht wordt ), word ik me daar toch een partij ongelukkig van…. En jij waarschijnlijk ook, anders zou je dit waarschijnlijk niet lezen.

Luister naar je hart, want dat klopt

Als je leeft vanuit je eigen waardes, overtuigingen en regels dan sta je dichtbij jezelf en luister je goed naar je hart. Dan is de vraag altijd, wat wil ik. Als je leeft volgens andermans regels doe je dat vanuit je hoofd. Uit onzekerheid vaak, want wat zullen ze er wel niet van vinden als ik anders besluit? Maar waarom hechten we meer waarde aan wat een ander vindt, dan aan wat we voelen wat voor jou goed is. Allemaal uit angst… uit onzekerheid. Als je je zelfverzekerd voelt, dan kan je blijven staan als je voor je mening uitkomt, of als je andere keuzes maakt dan die ‘normaal’ zijn. Want zo wil jij het, hoeft niemand ook maar iets van te vinden.

Ontrafel je gedrag

Werken aan je zelfverzekerdheid is volgens mij het eerste wat je mag gaan doen als je de behoeft voelt om veel meer volgens jou regels te gaan leven. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je met niks of niemand rekening hoeft te houden hè, maar vanuit zelfvertrouwen een andere richting kiezen of te gaan staan voor wat jij belangrijk vind, is super krachtig. Maak kleine stapjes en ga oefenen. Een van de huiswerkopdrachten in mijn traject “Rise and Shine, just be you”  is steevast: schrijf op waarom je doet wat je doet, denkt en voelt. Zo krijg je inzichten in je eigen patronen. Vandaaruit kan je andere keuzes gaan maken, want je weet nu beter wat jou in ieder geval niet helpt.

Your life, your rules

Want hoe zou het voor je zijn als je je dag zelf inkleurt? Echt gaat voelen wat jij wil en waar jij blij van wordt. Dat te durft voor jezelf te kiezen. Het geeft zoveel energie om vandaaruit keuzes te gaan maken. Keuze waar jij van gaat stralen. Geregeld kom ik vrouwen tegen die bang zijn dat bijvoorbeeld hun moeder haar mening of keuze, zal afkeuren of het er niet mee eens zou zijn, laten we eerlijk zijn goedkeuring van je ouders is nou eenmaal een basisbehoefte, maar als ze dan met haar moeder in gesprek gaan, blijkt het tegenovergestelde vaak waar te zijn . Bouw jouw fundament opnieuw, zodat jij stevig staat en het leven gaat leiden zoals voor jou bedoeld is, leven op basis van jouw regels.

Hoe dan?

Stap 1 hierin is echt dat je het goed gaat hebben met jezelf. Breng tijd door met jezelf, alleen. Regel dat thuis, mama is even uit! Voor vragen, ga naar papa;). Nee maar echt, neem tijd voor jezelf, plan rust en ruimte in. Lees inspirerende boeken, die jou voorwaarst helpen met je onzekerheid (Brene Brown bijvoorbeeld). Zeg geen ja, als je nee bedoeld. Oefen in liefdevol naar jezelf zijn, behandel jezelf alsof je het tegen je beste vriendin hebt. Maar vanuit rust in jezelf kan je verder gaan bouwen, dus neem die ruimte. Je kan het! Go for itlaughing

Laat me eens weten, wat houdt jou tegen om vol vertrouwen te doen wat jij wil? Stuur een mailtje naar info@zuivercoaching.nl of vul het contactformulier in ik ben benieuwdsmile

 

Liefs Antoinet

Volg je me al op Instagram?

 

Photo by Miguel Bruna on Unsplash

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.