Meer voelen, minder denken!

“Ik kan maar niet bij mijn gevoel komen,” vertelde ze me gefrustreerd. “Jij hebt het altijd over je hoofd, hart en buik op één lijn hebben. Dat wil ik ook! Maar ik zit constant vast in mijn hoofd. Het voelt alsof ik de hele dag als een kip zonder kop rondren. Of eigenlijk ben ik alleen de kippenkop, mijn lichaam bungelt er maar wat achteraan.”

Haar grootste verlangen, waarvoor ze naar mij kwam, was: “Leer me alsjeblieft hoe ik beter contact kan maken met mijn gevoel, hoe ik meer in mijn lichaam kan zijn. Want ik blijf gevangen in mijn gedachten. Mijn hoofd zit altijd vol!”

Been there, done that

Ik begrijp haar volkomen, want ik heb zelf in dezelfde situatie gezeten. Ik was ooit een gefrustreerde, gespannen vrouw die voornamelijk vanuit haar hoofd leefde. Een kort lontje, altijd moe en constant lichamelijke klachten.
Ik wist niet hoe ik kon ontspannen en had geen idee dat je ook in je lichaam aanwezig kon zijn, in het enige moment dat je lichaam écht kent: het hier en nu. Gelukkig heb ik geleerd hoe je wel kunt ontspannen. Nu kan ik zonder enige haast urenlang ronddwalen in een sauna complex zonder me schuldig te voelen dat ik die dag ‘niks’ doe. Ik kan genieten van de zon, een boek lezen en mezelf de tijd gunnen om te ontspannen. Geen tijd is hierin trouwens echt dikke vette onzin. Geen prioriteit klopt beter.

Kom terug in contact met je gevoel

Deze reis naar verbondenheid met mijn gevoel heeft mijn leven compleet veranderd en ik geloof dat het ook jouw leven kan verrijken. Beter in contact komen met je gevoel en jezelf beter te begrijpen is echt key voor je spirituele en persoonlijk ontwikkeling. Meer voelen, meer leven.

Ja maar, hoe dan?

Het begint met bewustzijn. Door bewust te zijn van je gedachten en emoties in het hier en nu, kun je langzaam uit je hoofd stappen en meer aanwezig zijn in het moment. Observeer je gedachten zonder oordeel en laat ze voorbijgaan als wolken.

Een andere manier om in contact te komen met je lichaam en gevoelens is door lichamelijke activiteit. Kies een vorm van beweging die je vooral plezier geeft en laat je lichaam spreken. Voel wat het met je lijf, je emoties en gemoedstoestand doet. Het haalt je sowieso uit je hoofd.

Het uiten van emoties is ook van essentieel belang. Laat je emoties stromen en ontdek wat er werkelijk in je omgaat. Je zult merken dat het uiten van emoties je helpt om dieper in contact te komen met jezelf.

Last but not least

Tot slot, vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen. Gun jezelf rustmomenten en doe dingen die je plezier en ontspanning brengen. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor self-care, waarbij je jezelf liefdevolle aandacht geeft en jezelf toestaat te ontspannen.

De weg naar meer verbining met jezelf

Het is normaal om soms vast te zitten in je hoofd. Maar door bewustzijn, lichamelijke activiteit, emotionele expressie en self-care kun je de weg vrijmaken naar een diepere verbinding met jezelf. Laat die kippenkop los en geef jezelf de kans om tot bloei te komen. Jij hebt de kracht om in harmonie te leven met je hoofd, hart en buik. Ga op zoek naar manieren die werken voor jou.

Wil je meer weten van hoe ik dat aanpak in een traject, check dan mijn Lichter Leven traject. Het is zo gaaf om te ervaren dat de vrouwen die bij mij in het Lichter Leven traject stappen, meer en meer zichzelf worden. Zich durven uit te spreken, steeds meer haar eigen pad te gaan volgen. Loslaten wat niet van haar is en weer gaan voelen en verbinden met zichzelf.

 

Liefs,

Antoinet

 

Volg je me al op Instagram? Superleuk om met elkaar te verbinden daar ✨

 

 

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?