Vrouwelijke energie

Ze stapt vol zelfvertrouwen de bak in, paarden zijn haar niet vreemd. Vroeger reed ze paard en nu af en toe op het paard van een vriendin.

De pony stapt op haar af en snuffelt van onder naar boven langs de linkerkant van haar lichaam. Dat geeft gelijk al een mooi inzicht, die ik aan haar voorleg. “De pony besnuffelt je hele linkerzijde, tot aan je kruin, wat probeert de pony je te vertellen vraag ik haar?” Ik hoef niet eens meer verder te vragen, ze voelt gelijk waar dit overgaat. Ze vertelt me dat ze een week geleden tot de conclusie was gekomen dat ze haar vrouwelijke kant te weinig aandacht gaf en regeerde vanuit haar mannelijke energie. Te hard werken, weinig ontspanning, veel vanuit haar hoofd, hard voor zichzelf. Ze had alleen nog geen gehoor gegeven aan dat stuk. De pony wees haar erop dat daar energie heen mocht.

Niet weggaan

Na het eerste contact, loopt de pony achter haar langs en drukt bijna door de omheining heen. De pony wil eruit! Ze drukt net niet hard genoeg om het paaltje uit de grond te trekken, maar het scheelt niet veel.

Zachtjes hoor ik: ‘niet weggaan…’

De pony houdt haar neus aan de grond voor langere tijd. Dat kan iets zeggen over een verlies of angst voor verlies. Ik vraag haar of ze er iets in herkend.

Op eigen benen

Dat is idd zo. Ze heeft pasgeleden ontdekt dat ze verlatingsangst heeft en soms bang is dat haar grote liefde bij haar weggaat. Ze vertelde me dat daar helemaal geen aanleiding voor is, maar dat ze het wel voelt en dat het haar ook wel belemmerd om echt op eigen benen te gaan staan. Ze is bang dat als ze dat doet, dus meer haar eigen gang, hij misschien wel inziet dat het fijner is zonder haar. Ondertussen krabbelt de pony aan haar eigen been, wat kan duiden op jeuk???? maar ook op frustratie van de gecoachte. Verder begint ze heel erg te gapen, wat paarden vaak doen als er spanning die er al wat langer zit, los te laten voor meer ontspanning.

De spiegel

Ik vraag haar om haar innerlijke houding te veranderen. Hoe zou je gaan staan en hoe zou je je voelen als je erop durft te vertrouwen dat als jij op eigen benen staat, dat het gewoon goed is. Durf te vertrouwen op jezelf, zeg ik nog eens.
Ik zie haar naar binnen keren en haar voeten stevig neerzetten.
De pony keert om en sluit bij haar aan en staat er ontspannen bij.

De spiegel voor haar dat als ze op eigen benen gaat staan en op zichzelf durft te vertrouwen en geen verwijdering komt, maar juist meer verbinding. Ik zie haar stralen! Ze voelt het borrelen in haar buik en ze gaat eens goed rechtop staan. Ze straalt kracht uit. De sessie hebben haar mooie inzichten gegeven. Meer zachtheid, meer vertrouwen!

Zuivere energie

Paarden reageren op jouw energie, ze voelen wat er bij jou van binnen speelt. Ze hoor geen woorden, ze kennen het verhaal niet. Maar reageren zuiver op wat er is. Vanuit de kudde gezien, willen ze dat elke kudde lid stabiel, vrij van blokkades en in balans is. Alleen dan zijn ze veilig namelijk. Altijd klaar om te vluchten voor roofdieren, als je in je hoofd zit en met geblokkeerde energie probeert te rennen voor gevaar, dan kom je niet ver. Dat betekent je einde! Jij wordt als kudde lid gezien op het moment dat je de bak in stapt. Ze zorgen voor jou.

Bewustwording

Daarom is coaching met paarden ook zo krachtig, ze zullen er alles aan doen om jouw bewust te maken van waar het bij jou niet stoomt, waar je energie heen mag om wel in balans te komen.

Zodat jij altijd klaar bent voor het leven, helder en vol energie. Wij zijn prooidieren als mens zijnde en je zou denken dat we geen ‘vijanden’ hebben, maar voor veel mensen is het leven zelf de vijand geworden. Er wordt veel van je verwacht, de druk kan behoorlijk zwaar worden. Uit de ratrace stappen en je verbinden met jezelf, maakt je krachtig, energiek en in balans.

Wil jij je ook krachtig voelen, vol energie en klaar voor het leven?

Check de link voor meer info, ik help je echt heel graag. Ik weet dat er een powervrouw tevoorschijn gaat komen

 

Liefs,

Antoinet

 

Wil je meer weten en afstemmen of ik de coach ben om jouw wereld mooier te maken? Ik geef gratis sessies van maximaal 30 minuten, zodat jij via Zoom kan kijken en voelen of mijn traject de juiste is voor jou. Daarin geef ik je gelijk tips om mee aan de slag te gaan, zodat je al gelijk stappen kan maken in jouw ontwikkeling. Klik hier voor de vragenlijst, vul de lijst in en dan neem ik contact met je op. Hier vind je info over mijn aanbod. Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te leren om te verbinden met zichzelf, dus ik kan niet wachten je te ontmoeten 🙂

 

 

Volg je me al op Instagram?

Foto door RebeccasPictures

 van Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?