Goede voornemens

Hoe vaak heb ik wel niet een implosie gehad dit jaar, vraagt ze zich af. En daarbij, hoeveel explosies?

Ik had als voornemen voor dit jaar opgeschreven dat ik rustiger wilde zijn en niet zo vaak zou uitvallen tegen de kids. Oh en ook niet tegen mijn man. Ik wil het niet, maar het gebeurt toch. Wat mankeer ik toch? Waarom kan ik niet normaal doen, ik voel me daarna altijd zo schuldig…

M-a-m-a

Ik heb mezelf gewoon niet in de hand, ik merk soms dat ik bij het opstaan al niet veel kan hebben. Bij de tweede keer dat ik ge-mama hoor, moet ik al even slikken. Ik heb nog niet eens koffie op. Ga maar naar papa denk ik, maar daar is de derde keer M-a-m-a al.

Te. Kort. Lontje.

Ik val uit. En ja het was onredelijk.

M’n oudste wilde alleen maar even vragen of hij twee mandarijntjes mee naar school mocht. Ik voel de tranen prikken achter m’n ogen en geef hem een dikke knuffel en fluister sorry in zijn oor. Ik weet ook dat ik dit al vaker tegen hem gezegd hebt en weet dat als ik zo doorga het ook niet de laatste keer zal zijn. Je man kijkt je afkeurend aan en schud zijn hoofd. En weg is hij, de deur uit naar zijn werk. Nee hoor schat, geen probleem ik red me hier wel, denk je sarcastisch. Ik doe het wel weer alleen!

Shitty things to do

Je to-do lijst van vandaag is lang. De lijst is gevuld met taken waar jij nou niet bepaald blij van wordt. Het leek echt de juiste keus, veel thuis zijn bij de kinderen nadat ze geboren waren. In de babyjaren was dat ook echt super fijn. Maar nu begint het te knagen. Je haalt weinig voldoening uit je dag en op het werk is dat niet anders. Je wordt dus op geen een front uitgedaagd. Maar je voelt dat er zoveel meer in je zit. Veranderen hoe de dingen nu geregeld zijn, maakt je onzeker. Wat nou als het niet lukt, of wat zullen anderen er wel niet van vinden.

Nu echt!

Je begint het idee te vormen dat jouw korte lontjes en het niet happy zijn met de invulling van jouw dag, verband houden met elkaar. Je fantaseert over hoe het zou zijn als je eens zou doen wat jij nou eigenlijk wil en hoe dat je humeur zou beïnvloeden. Maar waar begin je?

Nog een paar dagen voor het nieuwe jaar, als voornemen ga je opschrijven: Werken aan mijn korte lontje. Ik weet nog niet precies hoe, maar dat komt goed!  Nu echt!

 

 Liefs,

Antoinet

 

In mijn gratis e-book geef ik tips voor meer zelfvertrouwen. Vanuit de verbinding met jezelf en je goed voelen over en met jezelf, kan je meer en meer gaan leven vanuit rust en je leven gaan inrichten zoals jij dat wil. Je kan het e-book hier aanvragen.

Volg je me al op Instagram?

 

Photo by Zoritsa Valova on Unsplash

 

 

 

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?