Onstpan, het ligt wel aan jou

“Maar ik weet zeker dat het aan de anderen ligt, als zij veranderen dan pas zal ik me beter voelen” Dat is nogal een stevige uitspraak, vind je niet? Als ik dan zeg dat we eerst maar aan de slag gaan met zichzelf en dan nog weleens kijken of het aan alle anderen ligt, dan zie je een: ‘let maar op, het ligt niet aan mij’ blik. Het is niet helemaal eerlijk wat ik nu zeg, er zijn ook genoeg vrouwen die echt wel weten dat het ook deels ligt aan zichzelf. Maar meestal is het iets meer dan deels.

Misschien ken je de quote van Wayne Dyer wel:

Verander de manier waar op je naar dingen kijkt 

en de dingen waar je naar kijkt veranderen.

Kijk in de spiegel

En in dit specifieke geval, kijk eens naar jezelf. Is het waar dat het aan de anderen ligt of ligt het aan de manier waarop je naar dingen kijkt. Ik durf wel te stellen dat in 95% van de gevallen jijzelf ervoor zorgt dat je je niet goed voelt en dat jouw leven niet is wat jij ervan gedacht had op dit moment. Hoe jouw leven eruit ziet is het resultaat van je eigen handelen en denken. Het gaat er heel sterk  over dat je creëert wat je denkt en hoe je op bepaalde dingen reageert.

Bad energy

Als jij erg onrustig, gefrustreerd en verre van ontspannen bent, dan is er een enorm spanningsveld om je heen. Bad energy zullen we het even noemen. En met die energie reageer jij op anderen en situaties. Ik geloof dat alles energie is en dat je meer krijgt van wat je uitstraalt of uitzendt. Wat zou dat doen met je omgeving denk je? In mijn coaching gaan we dat aanpakken door te gaan werken aan ontspanning en rust. Ruimte leren nemen voor jezelf en weer echt gaan voelen. Voelen en weer in je lijf komen, luisteren naar je eigen stem. Je naar binnen richten in plaats van naar buiten. Leren over wat jij wel en niet mag en kan dragen aan verantwoordelijkheden en daarin echt dingen mag gaan loslaten. Je zal ervaren dat je je lichter voelt.

Bewust zijn

Kan je je voorstellen wat dat met je doet? Alleen al het bewustzijn, dat jij verantwoordelijk bent voor hoe je reageert, is al helend. Want als je echt verandering wilt, dan zorg je wel dat je die ontspanning  neemt en weer met jezelf in lijn komt. Dat je verbinding met jezelf hersteld en niet langer bij de bad energy club hoort???? De wereld om je heen blijft dan hetzelfde, maar doordat jij veranderd door weer ontspannen te zijn, reageer jij anders.

Wijzende vinger

De vicieuze cirkel van reageren op elkaar en je omgeving vanuit frustratie is daarmee verbroken. Daarmee veranderd vaak ook de reactie van de ander. Jij bent niet langer meer de persoon die wijst met je vinger, want je weet ‘waar je een vinger wijst, wijzen er 3 terug’ en zal jezelf gaan voelen waarom je reageert zoals je reageert om daar weer van te kunnen leren.

Jij bent verantwoordelijk

Vind jij het een opluchting dat je voor zeker 95% zelf verantwoordelijk bent voor hoe jij je voelt en dat JIJ dus de oplossing bent of vind je dat juist moeilijk? Laat het me weten en mocht je tips willen over hoe je dit kan bereiken, ik geef een aantal keer per maand een gratis 30 minuten online sessie weg. Vul de vragenlijst in en dan plannen we een zoommeting in waarin ik je 3 waardevolle tips geef om direct mee aan de slag te gaan.

 

 

Liefs,

Antoinet

 

 

Volg je me al op Instagram?

 

Photo by Toni Reed on Unsplash

 

 

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.