Ben jij congruent?

‘In je kracht staan’ je hoort het anderen mensen zeggen of je leest de kop van een tijdschrift. Maar wat betekend het eigenlijk? Voor mij zit het zo.

Als je congruent bent, dan leef met je hoofd en hart op een lijn. Vandaaruit doe je en beslis je. Dus je doet dingen waarvan je denkt; Yes! Doe mij dit en meer daarvan! Dus als je iets goed kan, heel tof vindt, waar je in gelooft en dus heel goed bij je passen. Je zal je dan ook echt letterlijk en figuurlijk krachtig voelen. Als je dingen doet vanuit je hoofd , dan zal je zien dat dat kracht en energie kost en niet geeft. Je staat dus niet in je kracht. Je doet dan iets omdat het misschien zo ‘hoort’ of omdat je het al heel lang doet, maar je voelt dat het niet meer zo bij je past.

Kop in het zand

Gewoon maar doorgaan kost je veel energie kosten en je verliest als het ware je kracht. Je langdurig zorgen maken, met to do’s blijven lopen die op je schouders drukken of je niet uiten zijn voorbeelden van niet in je kracht kunnen staan. Dat je weet dat je er iets mee moet en er niet onderuit kan en waarvoor je hardnekkig je kop in het zand blijft steken.

Mijn energielek

Zoals mijn tandarts afspraak die ik ruim anderhalf jaar uitstelde, terwijl er een flink stuk kies afgebroken was die gefixt moest worden. Ik heb, nee ik had, angst voor de tandarst. Er waren dus, ik heb het even uitgerekend, 580 dagen dat ik dacht aan de tandarts, 580 keer het idee aan de tandarts en dat nare gevoel erbij. 580 dagen dat ik eigenlijk wist dat ik moest bellen, maar het niet deed. Oh en dus ook 580 dagen de angst dat mijn kies verder zou afbreken, mijn hemel wat een energielek. Gelukkig werd op een punt mijn angst voor het afbreken van mijn kies groter dan de angst voor de tandarts, dus mijn gebit is nu weer picobello 😁 energielek gesloten!

Ik deel 6 tips met je om in je kracht blijven of weer komen.

Neem je ruimte in

Voor mij heeft ‘je ruimte innemen’ erg veel met je uiten te maken. Dus in figuurlijke zin. Zeg wat je vindt of voelt, doe het niet af als: niet belangrijk wat ik te melden heb. Jij bent hier op aarde om op jouw unieke manier te stralen. Durf te zeggen what’s on your mind, ook al wijkt die af van wat anderen zeggen. Uiten kan ook in wat je doet of hoe je je kleed zitten. Hou jij je in omdat je bang bent wat anderen daarvan vinden? Leer hiermee omgaan door aan je zelfvertrouwen te werken, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Connect met de natuur

Wij zijn natuur! En we leven vooral tussen veel beton, in het verkeer en binnen. Niet echt een natuurlijke plek en voor je systeem erg vermoeiend. Wij mensen laden ontzettend op in de natuur, daar waar je je zorgen en overdenkingen lekker los kan laten. Wat overigens echt automatisch gaat, als je maar lang genoeg in de natuur bent. Voor mij is een uurtje bos al voldoende om als herboren te voelen. En doe eens gek, trek in het bos je schoenen eens uit, dat is echt een weldaad voor je lijf. Dé manier om weer te aarden. Kijk de docu ‘The eurthing movie’ mocht je er meer over willen weten. Ik weet zeker dat je het gaat proberen als je die gezien hebt.

Breng tijd met jezelf door

Tijd alleen doorbrengen is voor iedereen belangrijk, naar mijn idee wordt dit echt onderschat en het wordt je ook maar bar weinig vertelt. Dat je goed met jezelf kan zijn is zo belangrijk omdat je je hele leven met jezelf zal zijn. Mensen komen en gaan in je leven, in meer en mindere maten, maar jij blijft met jou. Kan je het maar beter goed hebben met jezelf toch? Als je bent zonder anderen, leer je je eigen stem kennen, je maakt keuzes voor jezelf en doet precies dat waar jij zin in hebt. Investeer in de relatie met jezelf en leer jezelf écht kennen. Soms is een uurtje al genoeg om even bijgetankt te hebben, even lekker met jezelf. Even uit de drukte van de dag all by yourself.

Zeg geen ja als je nee bedoeld

Voelen aan alles dat je nee wil zeggen, maar ja zegt. Want je wil niet kwetsen of flauw doen. Je bent aan het pleasen. Maar welk signaal geef je nu aan jezelf af. Jouw mening doet er dus blijkbaar niet toe? Doe jezelf een plezier en stop daarmee. Ga voelen in je lijf, train je intuïtie of iets wel of niet goed voor jou is en luister daarnaar. Je doet er namelijk wel toe! Je hart roept nee, maar je hoofd zegt ja. Niet in lijn en dus een energielek.

Roddel niet

Roddelen verlaagd je energie per definitie. Vrouwen die zich zelfverzekerd voelen hebben het niet nodig om te roddelen over een ander. In mijn ogen zouden we juist liefdevol tegen elkaar moeten zijn en elkaar juist upliften. Kijk maar eens hoe het voelt om iemand oprecht een compliment te geven, dat is echt energie verhogend. En als je niks aardigs te zeggen hebt, gewoon je mond houden.

Stel niet uit!

Ogenschijnlijk moeilijke dingen of waar je wellicht angst voor voelt blijven uitstellen zal je langzaam uitputten. Je mind blijft het tabblad in je hoofd openhouden, heel vermoeiend. Zoek hulp of steun bij een ander en doe! Als je het eenmaal gedaan hebt, voel je je trots en weer krachtig!

Kan je iets met de tips? Laat het me weten, vind ik leuk 😊.

Wil jij werken aan meer zelfvertrouwen en leren hoe je weer in je kracht komt?

Kijk dan naar mijn 1:1 traject Lichter Leven in 4 maanden. Ik doe niks liever dan vrouwen weer in hun kracht zetten.

Kijk hier voor meer info over het traject.

Wil je gelijk een gratis 30 minuten sessie plannen waarin ik je minimaal 3 tips geef en waar we samen kijken of het traject iets voor je is?

Dat kan hier, boek je dag en tijd en dan bel ik je 📞. 

 

Liefs,

Antoinet

 

 

Volg je me al op Instagram?

 

Photo by Marcos Paulo Prado on Unsplash

 

 

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?