Hier en nu

Hoe zorgt coaching met paarden er nou voor dat je lichter gaat leven? In mijn vorige blog, die je hier leest, heb ik je verteld over mijn leerweg hierin. Hoe ik door mijn opvoeding, leraren en tja gewoon het leven, gevormd ben en daardoor heel lang de makkelijke weg in het leven ging. Want ik moest het wel in een keer kunnen, ik was bang om te falen. Ik bleef dus vaak te lang op de plek, waar ik ongelukkig was. Me niet uitgedaagd voelde en ik hield me kleiner dan ik eigenlijk was. Maar ik faalde in ieder geval niet.

Totdat het niet meer ging: Ik heb 3 keer tegen een overspannenheid aangezeten met de nodige lichamelijke klachten, omdat ik te lang in een situatie bleef die me vanbinnenuit uitholde. Ik kwam pas in beweging op het moment dat ik het echt niet langer volhield.

Voelen in het hier en nu

Mijn les daarin is voelen! Aankijken wat gezien en gevoeld wil worden. Ontspannen, hulp vragen, luisteren naar mijn lichaam, stilstaan, voelen. In het hier en nu! En keuzes maken, zonder angst om te falen. Paarden zijn in het hier en nu. Je lichaam is ook altijd in het hier en nu. Je hoofd vaak in het verleden, wat niet meer is. En in de toekomst, wat nog niet is. In feite geldt alleen vandaag. Je berooft jezelf van vrijheid en levensvreugde als je anders doet. Het kost je zoveel energie, verloren energie. Je hebt namelijk geen invloed op gister en ook niet op morgen. Je kan vandaag besluiten om in het nu te zijn. Hoe moeilijk de situatie soms ook is. Stap voor stap, meer licht in je leven. Lichter leven, meer joy, meer stralen.

Verbinden met jezelf

Het mooie is dat als je je meer met de natuur en dieren zou verbinden, volgt automatisch meer verbinding met jezelf. Je komt meer uit je hoofd en meer in je lijf. Dus niet meer in je hoofd in het verleden of al in de toekomst. Maar in je lijf, in het nu. Luister en kijk naar de natuur en laat je verrassen door de lessen die ze voor je hebben. Daarom werkt coaching met paarden zo fantastisch, zij zijn zulke mooie, eerlijke, liefdevolle en oordeel loze spiegels.

Zo helpt beweging ook om in het hier en nu te zijn, zoals yoga (yin yoga is daarin een aanrader als je het mij vraagt) hardlopen, wandelen, paardrijden natuurlijk en zo kan ik een oneindig rijtje maken van activiteiten om in het hier en nu te komen, te zijn en bij elke oefening daarin, steeds langer te blijven.

Just say yes

Zeg JA tegen alles wat was, vergeef, accepteer. Zorg ervoor, voor jezelf en je levensvreugde, dat er geen oude stukken blijven etteren. Leef net als je lijf en de natuur in het nu voor meer energie en innerlijke rust.

Wie ben jij?

Dat is onder andere een stuk waarmee ik en de paarden jou kunnen laten inzien wat je nodig hebt, wat je aan mag kijken. Wat gezien mag worden om verder te komen, te voelen wat er mag transformeren om je niet langer te laten tegenhouden het leven te leiden zoals jij dat wil. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Alles wat jij in jezelf ‘oplost’, los je ook op voor je kinderen. Als jij weer jezelf wordt, je weet wel, de persoon onder al die lagen, dan zullen al je relaties verbeteren.  Minder ruzies thuis, meer begrip voor anderen. Maar eerst meer begrip voor jezelf, zelfliefde en jezelf stukje bij beetje leren kennen. Weer voelen wat er in je lijf gebeurt, verbinden met jezelf. Je hoofd, hart en buik op een lijn. Je zal nu niet geloven wat voor een uitwerking dat gaat hebben op je leven!

Je krijgt wat je aankan

Veranderen. Voor veel mensen een moeilijke en enge stap. Want zit er allemaal, wat gaat er omhoogkomen? Wat als het niet lukt of wat als ik het niet aankan. Bedenk dan, je krijgt wat je aankan. We pellen niet in een keer een hele ui, maar gaan laag voor laag. Kom niet pas in actie als het eigenlijk al ‘te laat’ is. Maar gun jezelf een lichter leven, meer plezier, meer genieten en vol energie, nu.

Wil je eerst even ‘voelen’ of we een match zijn? Snap ik, voor mij ook belangrijk! Boek hier je inzichtgesprek met me in. Of voel je al aan alles dat we samen een mooie reis gaan maken, boek dan gelijk je Lichter Leven traject in.

 

Liefs,

Antoinet

 

Volg je me al op Instagram?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?