Do what makes you happy de peppie

Do what makes you happy. Mooi advies! Als ik dat tegen jou zou zeggen, wat zou je dan gaan doen, wat zou je anders doen? Zou je zoiets hebben van; Oh had dat eerder gezegd, ik ga het gelijk doen. Of heb niet echt een idee. Ik denk dat als je zou weten wat je happy maakt, op redelijkerwijs structurele basis, dat je dat dan wel zou doen toch?

Van binnen naar buiten

Ergens wel triest eigenlijk, dat heel veel mensen niet eens weten wat ze gelukkig maakt. En dan bedoel ik echt happy. Van je tenen uit, of eigenlijk de joy vanuit je onderbuik. Daar waar al onze levensenergie vandaan komt. Dat je straalt van binnen naar buiten. En heus niet elke dag he, het is niet zo zwart wit. Maar gemiddeld genomen de meeste tijd. Je doet dat wat je happy maakt. Je WEET waar je happy van wordt.

De bekende ratrace, de joy killer

Wat ik ervaar, bij mezelf maar ook bij mijn klanten en de mensen om me heen, is dat ze vaak echt geen idee hebben. We zitten met z’n alle totaal in de ratrace van wat er allemaal van ons verwacht wordt. We leren al van jongs af aan dat wat jij wil er eigenlijk niet echt toe doet. Vaak is er wel een ouder die, met alle goede bedoelingen en liefde, denk te weten wat goed is voor jou. En later de leraren, het beleid van school. Je vrienden, familie, de gemeenschap. Later de mensen op je werk, je leidinggevende en ga zo maar door. Tegen de tijd dat jet je allemaal gaat opbreken om maar telkens te bewegen zoals je gezegd wordt te bewegen, zoals je geacht wordt te doen en te zijn. Raken we steeds verder en verder van onze eigen ik verwijderd. En uiteindelijk wordt iedereen daar stik ongelukkig van.

Ui pellen, weer worden wie je in de kern bent

Dan krijg je het volgende; Wat vind je leuk, waar word jij nou echt blij van? Antwoord; weet ik niet, weet jij misschien wat leuk is voor mij? We kunnen gewoon simpelweg niet meer bij de informatie. Er liggen vele lagen van conditioneren, trauma en meer van dit als laagjes van een ui om jouw kern heen.

Grijze massa of opvallend stralen?

Het kan ook zijn dat je ergens nog wel voelt wat je echt happy zou maken, maar dat je er niet naar durft te handelen. Want wat zouden anderen daar wel niet van vinden. Je bent bang voor de oordelen van de anderen die mogelijk commentaar op je zouden kunnen hebben. Vaak zijn dit de mensen die zelf totaal zijn afgedreven van wie ze werkelijk zijn. Die vinden dat je gewoon maar lekker normaal moet doen, en vooral dat moet doen omdat iedereen het zo doet. Lekker opgaan in de grijze massa. Nou, zolang je de grijze massa blijft volgen en niet gaat ontdekken wat nou de bedoeling is van jouw leven, jouw pad, jouw joy, dan blijft het zonnetje flauw schijnen.

Leven op jouw voorwaarden

Ik ben daar zelf jaren geleden mee gestopt. Ik was daar altijd al wel enigszins rebels in, maar door de invloed van buitenaf heb ik ook jarenlang niet mijn leven geleefd, maar het leven zoals van mij verwacht werd of zoals ik dacht dat er van mij verwacht werd. Totdat het me zo frustreerde!! Ik ben mijn ui gaan pellen en ik kan je vertellen, het geeft zoveel rust om je leven te leven vanuit jouw kern, vanuit wat voor jou de bedoeling is. Je eigen ding te doen en los te kunnen laten wat een ander daar wel niet van zou kunnen vinden. Het boeit simpelweg niet. Dat kan je leren, echt. Steeds een stapje dichterbij jezelf en echt joy van binnenuit voelen.

Follow your joy!

Het is zo gaaf om te ervaren dat de vrouwen die bij mij in het Lichter Leven traject stappen, meer en meer zichzelf worden. Zich durven uit te spreken, steeds meer haar eigen pad te gaan volgen. Loslaten wat niet van haar is en weer gaan voelen wat hun joy brengt.

Dus het advies luidt; Follow your joy!

Weet jij wat dat voor jou is? Laat je het me weten?

 

Liefs,

Antoinet

 

Volg je me al op Instagram?

Photo by Peter Conlan on Unsplash

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?