Ik heb zo’n zin in het nieuwe jaar!

Happy New Year! Yes het is 2024 🎉 echt haha ik heb zo’n zin in dit jaar! 2023 was privé echt een topjaar, van Antoinet van Doorn naar Antoinet Moolenaar en nu al 7 maanden zeer gelukkig getrouwd 😍. In het voorjaar ook nog eens verhuisd naar mijn geboorteplaats Rhenen en woon nu op een heerlijke plek vlakbij het bos. We zijn lekker gesetteld en hebben veel plannen en dromen voor 2024.

Nieuw jaar, nieuwe focus

Zakelijk gezien ben ik ook een gelukkig mens. Wat een prachtige lieve vrouwen heb ik mogen coachen. Meer dan 50 vrouwen heb ik via een workshop, een losse sessie of in een traject mogen coachen. Voor dit jaar zet ik de verdubbelaar in!

Minstens!

Mijn woord van het jaar  was in 2023: Verbinding (die is geslaagd!)

Mijn woord voor het jaar 2024 is: Zelfleiderschap

Zwaar leven, moeilijk, moeilijk, moeilijk 🎶

Het is namelijk 1 van de kwaliteiten die je echt verder kan helpen. Zonder zelfleiderschap ben je eigenlijk nergens. Dan blijf je een beetje ronddobberen, op de plaats stappen of je blijft rondjes lopen. Je blijft doen wat je altijd al deed en krijgt zo wat je altijd kreeg.

En in mijn ogen nog erger, je zit midden in je slachtofferrol. Alles overkomt jou altijd, bah. Brigitte Kaandorp heeft daar een mooi liedje over geschreven. Luister ‘m even, is leuk:

Brigitte Kaandorp – Ik heb een heel zwaar leven (Zó – 2009)

Ik moet er heel hard om lachen, en jij? Misschien denk je nou wel, he gatsie ik herken wel iets van mijn eigen klaagzang, dan wordt het tijd voor jou om daar iets aan te doen, BAM!

Jij bent mijn motivatie!

Ik kan op het gebied van zelfleiderschap ook echt nog heel veel leren, voor mezelf en ook voor iedereen om mij heen. Of dat nou is op werkgebied of privé.

Op werkgebied geldt natuurlijk; je kan je coachee zover brengen als je zelf bent. Dus jij bent mijn motivatie! Of je nou wel of niet ‘mijn’ klant bent of wordt, ik hoop je toch te inspireren via mijn mailing, via Instagram of LinkedIn. Of als we elkaar live zien, het maakt niet uit. Ik hoop je te inspireren om meer uit jezelf te halen. Uit je leven. Om uit de wachtkamer te komen, jezelf te ontwikkelen, te zien wat wel mogelijk is op de momenten dat veel onmogelijk lijkt.

Ochtendroutines en zelfleiderschap

Ik werk op dit moment zelf aan 1 ding, ik droomde al jarenlang over een ochtendroutine. Tja, waar droomt een mens van zal je denken haha. Ik doorzag wel wat een goede ochtendroutine voor je kon doen, maaarrrr dat kon pas als ik niet meer in loondienst zou zijn. Want dan pas zou dat kunnen in de ochtend. Ik ben nu ruim 2 jaar verder dat ik niet meer in loondienst ben (nou ja, afgelopen jaar een petit peu) en nu ben ik eindelijk zover dat ik met een vet coole ochtendroutine begonnen ben (nadat ik het al een keer of 6 geprobeerd had). The Miracle Morning, zoals Hal Elrod zijn ochtend routine noemt. Ik ben zijn boek met de gelijknamige titel: ‘The Miracle Morning’ gaan lezen en daar werd ik heul enthousiast van.

Ochtendroutine: The Miracle Morning

Ik ben, herstel, was namelijk een mega snoozer. Opstaan was al zolang als ik me kan herinneren een mega ding. Als ik dan eindelijk mijn bed uitkwam, meestal zo’n 3 kwartier later dan de wekker gegaan was, dan bleef ik tot een uur of 10 duf. Niet helder en moe. Wat dus komt doordat je telkens weer in slaap valt.

Ik ben ondernemer met grootste plannen, ik heb toch helemaal geen tijd om tot 10u duf te zijn! Ik wil na een nacht slapen fit wakker worden en de dag starten met een mega goede routine.

Ik ben committed aan mijn doel

Nu was ik een meester in niet doen wat ik me voorneem, maar die wil ik dus ombuigen naar: Ik doe de dingen die ik mezelf beloof, ik ben committed aan mijn doel! Dit is één van mijn affirmaties die ik netjes twee keer per dag hardop oplees.

Ik wil af van me iets voornemen en me dan vervolgens elke keer mezelf af te vragen; wil ik dit vandaag? Voel ik de flowww, nee ik voel het vandaag niet, dus ik geef mezelf toestemming om het niet te doen…. Ik heb gemerkt, met die instelling kom je er niet.

Dus ik doe mijn ochtendroutine, ik sport, ik wandel, ik haal elke avond mijn mascara van mijn ogen (deed ik dus vaak niet, geen zin), ik drink 2 liter water, slaap minimaal 7.5u én sta gelijk op als de wekker gaat, zonder me elke keer af te vragen of ik het vandaag wil/voel.

Ik doe trouwens niet aan goede voornemens, ik was hiermee al begin december gestart. Op een dinsdag nog wel. Want waarom zou je wachten tot maandag of in dit geval tot 1 januari? Uitstel gedrag heeft niks met zelfleiderschap te maken. Als je echt iets wil, waarom dan niet stante pede?

Zelfleiderschap, empowerment en zelfliefde

Ik heb 1 woord, 1 intentie per jaar. Ik ga er alles over lezen, leren en toepassen. En nog meer verwerken in mijn trajecten in dit geval, want ik geloof met heel mijn hart dat het je leven zoveel meer gaat geven als je zelf de regie in handen neemt ❤️. Vanuit zelfliefde, jezelf empoweren en de leiding nemen over je eigen leven. Moet je eens kijken waar je over een jaar staat.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de ochtendroutine, stuur me dan gerust een berichtje. Ik zal er snel nog een blog aan wijden in ieder geval. Dan kan ik namelijk nog meer vertellen over wat het voor mij gedaan heeft.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Elke maand geef ik een workshop zodat je laagdrempelig kan ontdekken of mijn manier (met paarden als co-coach) bij je past, info vind je hier.

Ook heb ik een heel mooi traject voor als je gelijk met bovenstaande aan de slag wil 💪🏼

Liefs,

Antoinet

 

Volg je me al op Instagram? Superleuk om met elkaar te verbinden daar ✨

Je vindt me ook op LinkedIn, zullen we connecten? 

 

 

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.