Wat kies jij?

Verbeter de wereld, verbindt met jezelf!

Ik heb deze zin aangepast naar zoals ik het zie. Want ik weet uit ervaring dat het zo is. De wereld om je heen wordt gevormd door de bril die je draagt. Donker en pessimistisch of lichter en optimischtisch.  Blijf je uit verbinding met jezelf en blijf je wijzen naar alles om je heen en overkomt het leven je of keer je naar binnen en verander je jouw kijk op jezelf en daarmee 100 % ook naar anderen mensen en situaties? Wat kies jij?

Leven vanuit je hoofd

Er was eens een jonge vrouw, levend vanuit haar hoofd. Hard werken, niet ontspannen, hard voor zichzelf en ook zeker voor anderen. Ze had wel een zwak voor dieren, die zijn altijd eerlijke en oprecht, daar ontdooide ze van.

Ze werd moeder… ze ging van verhard naar steeds zachter. Ze kwam erachter dat er veel meer in het leven was dan wat ze tot nu toe had ervaren en geleerd. Ze wilde niks liever dan die lieve rustige, gezellig mama zijn, maar daarvoor in de plaats was ze vaak overprikkeld en kwam er niet zo veel uit haar handen. Ze voelde wel dat ze wilde veranderen, maar ze blokkeerde steeds weer. Ze kon zelf niet de verandering waar ze naar verlangde omzetten en vasthouden.

Groeipijn

Ze had groeipijn zoals ik dat altijd noem, ze wil wel veranderen, maar het lukte haar niet, omdat het pijn doet om door haar eigen weerstand heen te gaan. Ze raakte ontzettend overprikkeld van alles wat ervan haar verwacht werd en snauwde regelmatig tegen haar man en kinderen. Dat wilde ze niet langer meer, er moest iets veranderen. De dag doorkomen werd een steeds grotere struggle.

Persoonlijke ontwikkeling

Ze kwam in aanraking met boeken over persoonlijke groei en stukje bij beetje kwam er soms iets meer rust, eventjes… als ze in een bepaalde flow zat.  Daar wilde ze meer van, dat had ze al wel gevoeld. Ze was eigenlijk aan het wachten op een goed moment. Ze wilde rust, ruimte voor zichzelf zonder schuldgevoel naar haar kinderen. Kunnen ontspannen en gaan voelen wat zij nou eigenlijk wilde met haar leven. Wilde ze deze baan nog? Wilde ze nog wel in deze relatie blijven, die was ook behoorlijk onder spanning komen te staan namelijk. Wat wilde zij nou!? Ze was ongelukkig en eenzaam, terwijl ze eigenlijk alles had. Wat mankeerde haar toch?!

Coaching met paarden

Ze hoorde een moeder, die ze kenden van de sport van de kids, vertellen dat zij coaching met paarden gedaan had en was daar heel enthousiast over. Het had haar de mooiste inzichten gegeven en daardoor stappen genomen die ervoor zorgde dat ze haar leven echt anders was gaan inrichten, meer volgens haar wensen. Ze had geleerd contact te maken met zichzelf, met haar ziel en vandaaruit ging alles weer stromen. Ze straalde

Rust, ontspanning, verbinding

En zo kwam ze bij mij terecht. Ze werd rustiger, al na de tweede keer merkte ik al een verschil op in haar ogen. Die stonden zachter, haar blik was meer open, liefdevoller. Ze had zichzelf gezien in de spiegel die de paarden haar voorhielden en daar in de bak kon ze oefenen hoe het voelde om vanuit ontspanning verbinding te maken met zichzelf. De paarden hebben haar daarbij geholpen, door er voor haar te zijn en spanning weg te nemen. Haar een schouder te bieden als dat nodig was en haar aan te moedigen om stappen te maken, stappen vanuit je hart gezet.

Verbinding met jezelf

Na het traject kon ze inderdaad voelen, voelen wat zij wilde. Waar zij gelukkig van werd. Niet dat ze gelijk een heel plan klaar had, maar ze wist wel welke stap er gezet mocht gaan worden. Relaties verbeterde, want dat is een logisch gevolg van een betere relatie met jezelf. Dan wijs je niet, maar kijk je eerst naar jezelf en daar wordt iedere relatie beter van.

En zo zijn we weer terug bij de eerste zin, verbeter de wereld, verbind met jezelf.

Wil jij dit ook ervaren? Laat het me weten, ik en de paarden staan voor je klaar.

 

Liefs,

Antoinet

 

Hier vind je info over mijn aanbod. Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te leren om te verbinden met zichzelf, dus ik kan niet wachten je te ontmoeten 🙂

 

 

Volg je me al op Instagram?

 

 

 

 

✨Ben jij opzoek naar tips en trics voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang elke vrijdag inspiratie in je mailbox✨

Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

 

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Stel hier makkelijk en snel je vraag.
Hey, mijn naam is Antoinet. Leuk om een appje van je te ontvangen. Waarmee kan ik je helpen?