Je bent het niet waard?!

Onzekerheid, hoeveel van ons vrouwen hebben daar niet jarenlang een soort van strijd mee. Hoe praat jij tegen jezelf? Liefdevol? Hatelijk? Negatief? De kans is groot dat je bij het woordje liefdevol dat je een beetje een vies gezicht trekt. Liefdevol naar jezelf zijn en praten is niet de standaard. Heb je je weleens afgevraagd hoe dat komt? Wanneer heb je besloten dat je niet goed bent zoals je bent, want dat is eigenlijk wat je doet. Ik ben lelijk, ik ben te dik, mijn haar is te dun of te dik, mijn borsten zijn te klein of te groot en je kan er zelf vast nog wel meer verzinnen.

Triest toch eigenlijk, dat we zo negatief over onszelf praten? Heb jij een idee wanneer die nare stem tegen je is gaan praten? Wanneer ben je gestopt met weten en voelen dat je precies goed bent zoals je bent?

 

Ja maar zij..

Kan jij terug naar dat moment, wat waarschijnlijk ergens in je jeugd is geweest, wanneer je hatelijk of iig liefdeloos over en naar jezelf bent gaan praten? Ik vind het ook echt heel triest om te zien, of eigenlijk voel ik dat, als iemand zo onzeker is over zichzelf, dat ze nog maar net van zichzelf vinden dat ze mogen bestaan. Want; “ik ben het eigenlijk niet waard”, “wie zit er nou op mij te wachten”, “wat ik vind doet er toch niet toe” en nog meer van dat.

 

What, when, where, who?

Waren het de mooie populaire meiden op school, of die jongen waar je verliefd op was die echt nasty tegen je deed en je vertelde dat hij je niet knap genoeg vond? Of hebben een van je ouders je ervan doen overtuigen, wellicht onbewust? Misschien je broer of je zus. Wat ik eigenlijk wil zeggen is, je laat je onzekerheid en de haat tegenover jezelf nu nog steeds gebeuren. De bron van het ontstaan van die stem al misschien wel 25 jaar geleden zijn oorsprong vindt, misschien korter of langer, maar lang!

Laat de wonden uit je verleden

niet de wegen van je toekomst bepalen

 

Best friends forever

Hoe zou het voor je voelen als je daar eens mee aan de slag zou kunnen gaan? Dat je elke dag gaat oefenen om steeds liefdevoller naar je zelf te worden? Dat je in de spiegel kan kijken met meer liefde dan je ooit gedaan hebt? Het gaat er namelijk in de basis niet om hoe een ander over je denkt. Het is wel belangrijk om goed over jezelf te denken. Hoe zou het zijn als je jezelf leert accepteren, want eerlijk is eerlijk, in dit leven zal je het toch echt met jezelf moeten doen???? Je moet je hele leven met jezelf doen, dan kan je maar beter vrienden sluiten met jezelf toch?

 

Als ik het kan, kan jij het ook

Ik vond mezelf ook niet altijd de moeite waard en was me vaak aan het vergelijken. Ik heb mezelf weleens te dik gevonden en ook weleens bijna te dun, toen had ik geen borsten meer, dus dan was dat weer niet goed haha. Ik ben helemaal oké met mezelf en de stem in mijn hoofd is niet meer negatief.

Ben je bang dat anderen je misschien niet aardig vinden? En pas je jezelf daarom aan? Dan stel ik je de vraag: Vind jij iedereen aardig? Ik vind ook niet iedereen leuk om in mijn buurt te hebben, zo zijn er ook mensen die niks van mij moeten weten, super overzichtelijk eigenlijk. Waar ik eigenlijk nog het meest last van heb gehad is dat ik mezelf niet altijd durfte te zijn en ik paste me vaak aan, maar daar ben ik echt mee gestopt. Wat ik echt iedereen kan aanraden!

 

Grijze muis

Om daarom als een grijs muisje te leven of juist als een schreeuwlelijk (niet echt een handige woordkeuze haha, maar mensen die echt schreeuwen en heel erg onaardig doen zijn vaak gewoon kei onzeker) is natuurlijk echt niet de bedoeling. Ik kon ook enorm om me heen maaien, anderen afzeiken en super onaardig doen. Een negatieveling, doomdenkend persoon was ik. But al jaren niet meer???? voelt zoveel fijner!

 

Affirmeren

Oefen in liefdevol naar jezelf zijn. Waarom zou je er niet het beste van maken? Je geeft jezelf daarmee het grootste cadeau ooit, maar ook je kinderen geef je daarmee een heel ander voorbeeld. Je wil toch niet dat je kind jou als voorbeeld heeft daarin en ook onzekerheid door het leven gaat? Zichzelf soms zelf haat… wees een voorbeeld voor ze, ga ermee aan de slag.

Negatieve uitingen voeden als het ware elke vezel in je lijf, je denkt ze en je wordt het. Andersom werkt dat ook, praat liefdevol en zonder oordeel naar jezelf. Elke vezel in je lijf wordt daarmee gevoed, je denkt het en je wordt het.

Affirmaties zijn korte zinnetjes die in de tegenwoordige tijd zijn geschreven. Je gebruikt ze eigenlijk al jaren, maar dan op een negatieve manier. Je weet dus al dat het werkt, want bijvoorbeeld  ‘ik ben het niet waard’ ben je al gaan geloven.

 

Ik ben genoeg

Hoe zou het voor je zijn als je eens ging oefenen met positieve affirmaties? Ik ben ervan overtuigd dat je altijd op de juiste plaats op de juiste tijd bent, dus als je de hele blog al gelezen hebt, dan is de kans groot dat je jezelf op een manier herkend in de tekst en je het wel wil proberen. Kies om te beginnen 1 affirmatie en herhaal die een paar keer per dag, kijk het liefst in de spiegel als je dat doet. Werk daar in ieder geval naartoe. Voelt eentje wel oké, dan pak je er een volgende bij etc.

  • Ik ben genoeg
  • Ik accepteer mezelf zoals ik ben
  • Ik durf
  • Ik ben liefdevol en geliefd
  • Ik ontdek hoe prachtig ik ben
  • Ik ben vrij om te zijn wie ik ben
  • De liefde in mijn leven begint bij mezelf
  • Ik ben een krachtige vrouw

Ik weet dat de eerste keren dat je dit uitspreekt naar jezelf,  het super ongemakkelijk voelt, maar geloof me, het werkt. Hou vol, je bent het waard.

 

Zachte ogen

Wil je weten hoe het voelt als twee zachte ogen met je meekijken, die jou bekijkt zonder oordeel en ziet wie er echt staat? Mail, bel of app me dan! Voel je dat je hiermee aan de slag wil? Dan kunnen we in een gratis sessie inplannen van 30 minuten of als je al weet dat je er klaar voor bent om met jezelf aan de bak te gaan, kijk dan hier voor meer info! Dan gaan we in 6 sessies naar veel meer zelfvertrouwen!

Liefs Antoinet

 

Fotocredits: https://unsplash.com/@sashafreemind

 

 

Hey, ben jij opzoek naar inspiratie voor een Lichter Leven? Schrijf je dan hier in en ontvang (on)regelmatig inspiratie mails

 

 Ik hou je als eerste op de hoogte van komende activiteiten, blogs en nieuws. Kom je erbij? ♥

Yes je bent ingeschreven op mijn inspiratiemails, leuk!

Chat openen
Heb je een vraag?
Hoi! Heb je een vraag? Voel je vrij om me een berichtje te sturen.